Zakład Produkcyjny "KANAREK"
z siedzibą w Piekoszowie k. Kielc
rozpoczął działalność produkcyjną w 1990 r.

Dynamiczny rozwój zakładu spowodował,
że w ciągu niespełna dwóch lat
od rozpoczęcia działalności z wydajnością 200 sztuk,
wzrosła ona ośmiokrotnie osiągając
dzienną zdolność produkcyjną ok. 1600 sztuk.

Ciągły rozwój i modernizacja linii produkcyjnych
oraz podnoszenie standardów higieny zakładu
pozwoliła nam w obecnej chwili
na uzyskanie wydajności produkcji
do ok. 1700 sztuk na godzinę.

Ubojnia Drobiu "KANAREK"
posiada od 2003 r.
wdrożony system HACCP.

Ponad 10-cio letnia
obecność Naszego zakładu na rynku
i ciągła dbałość o jakość
wytwarzanego produktu
spowodowała wypracowanie zaufania
u Naszych odbiorców hurtowych i detalicznych.